Tipy na nejlepší domácí zmrzliny!

Letní horké měsíce jsou v plném proudu, což znamená, že si rádi jednou za čas (nebo každý den) dáme nějakou tu dobrou lahodnou zmrzlinu, která pro nás tvoří jakési neotřelé osvěžení. Mnoho lidí si však zmrzliny dává i během zimních tužších měsíců – vždyť doma je stále teplo, nebo ne? Ostatně pokud i vy patříte k těm mlsným jazýčkům, kteří si rádi pochutnají na takové pořádné zmrzlince, dávejte pozor. Přinášíme vám totiž typy na ty nejlepší domácí zmrzliny, za které neutratíte ani zdaleka tolik, kolik za ně utratíte klasicky v obchodech!

Domácí zmrzliny navíc mají takovou výhodu, že jsou ze zdravých surovin. Díky tomu, že si je tvoříte sami, tak víte, co do nich přidáváte. Žádné suroviny vám nezůstanou zatajeny. Pokud navíc hubnete nebo toužíte žít zdravým životním stylem, proto se neustále ohlížíte na to, co jíte, pak se určitě rozhodnete si takové zmrzliny doma vyrobit, protože si je můžete upravit a udělat bez takových surovin, které nesmíte, protože jinak byste si výrazně nabourali váš jídelníček. Domácí zmrzliny jsou tedy sladkosti, které jsou čistě ve vaší režii a které jsou jen čistě podle vás. Pokud byste ale zatoužili po takové zmrzlině a nevěděli, jak na ni, pak pro vás máme několik tipů!

• Jahodový mrož

Pokud milujete klasického jahodového mrože, jak ho vídáte v televizi nebo například v obchodech v mrazáku, ale přijde vám tato zmrzlina na svou velikost opravdu malá, udělejte si ji doma. Stačí k tomu jenom půl kilo jahod, poté asi pět lžic medu, dále také citronová šťáva z půlky citronu, nezapomeňte ani na čtvrt kila tvarohu a dřeň z jedné vanilky. To vše pak dokonale rozmixujte, vlijte směs do připravených mističek nebo forem na zmrzlinu a nechte ztuhnout.

• Vanilková zmrzlina

Vanilková zmrzlina patří k takovým těm klasikám, které si kupujete v obchodech nebo ve stáncích se zmrzlinou. Nejlepší jsou však taková provedení, která jsou smetanová. A právě takovou smetanovou zmrzlinu si můžete připravit v pohodlí domova. Stačí jenom, když si nachystáte sto osmdesát gramů cukru, dále také osmnáct gramů dextrózy, pak šestačtyřicet gramů sušeného mléka. Nezapomeňte ani na 567 gramů mléka klasického, na 166 gramů smetany, 22 gramů žloutků a polovinu vanilkového lusku. Vše pak dokonale rozmixujte a opět vlijte do připravených forem, které pak strčíte do mrazáku.